Menu

De rijschool van Amsterdam-Noord

Rijden met zekerheid en garantie

Menu

RIJOPLEIDNGEN

STARTERS
Het starterspakket is bedoeld voor leerlingen die geen of bijna geen rijervaring hebben. Tijdens de rijles leert de instructeur je verkeersinzicht te krijgen en bouwt dit steeds verder op. Naast voertuigbeheersing zal je ook verkeerssituaties en gedrag van je medeweggebruikers bespreken met je instructeur.
Jij bepaalt hoe snel je rijopleiding zal gaan. Wil je meerdere keren per week afspreken dan is dat mogelijk. Met wind mee kun je binnen een maand je rijbewijs halen. Langer over je rijopleiding doen? Geen probleem, de keus is aan jou! Na je proefrijles bepalen wij samen hoeveel rijlessen jij nodig hebt om met vertrouwen naar het CBR praktijkexamen te gaan.

GEVORDERDEN
Heb jij eerder rijles gehad of misschien zelfs al eens praktijkexamen gedaan? Omdat je al kan autorijden, kunnen we sneller rijexamen doen. Wij adviseren je dan ook om binnen 2 tot 4 maanden je rijopleiding af te ronden. Maar komt korter je beter uit, dan kan dat ook. De rijopleiding voor gevorderden is alleen bedoeld voor mensen die de auto al goed onder controle hebben. De instructeur hoeft je geen of nauwelijks voertuig beheersing aan te leren. Wij werken grotendeels aan je kijktechniek, bijzondere verrichtingen, kruisingen met voorrangs regels, op juiste manier in en uitvoegen met juiste kijktechniek  en dergelijke.

FAALANGST
Wij werken met rijinstructeurs die gespecialiseerd zijn in het omgaan met leerlingen die zitten met faalangst. Zij kijken naar de bron van die angst en zullen samen met jouw proberen om je vertrouwen te geven zodat je zenuwen tijdens je examen verminderen. Het belangrijkste om te weten bij het rijden is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is, mits vlot en zelfstandig weer opgelost. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding zal je instructeur je hier ook steeds weer op wijzen en je op je gemak stellen.

SPOED CURSUS = SNEL CURSUS
Binnen 3 weken of minder je rijbewijs halen? Dat is goed mogelijk bij ons door een spoedcursus af te nemen. Iedere leerling is anders en daarom start de spoedopleiding altijd met een proefles om je prestaties te meten. Tijdens de proefles gaat de instructeur kijken en inschatten hoeveel lessen jij nodig zal hebben. Daarna wordt er een planning gemaakt op basis van je omstandigheden. Als je vervolgens de weg op gaat, rijd je maximaal 3 tot 4 uur per dag. Meer uren per dag is niet effectief vanwege het feit dat na 4 uur het gedaan is met je concentratie en motivatie en heb je je limit bereikt voor hoeveel stof je per dag kan opnemen.

OPFRIS CURSUS
Deze cursus is in het leven geroepen voor diegene die reeds in het bezit zijn van een rijbewijs, maar toch nog wat begeleiding wensen te krijgen. Bij 30u les pakket komt de uurprijs van een opfriscursus neer op een bedrag van maar liefst € 30,-.